AL LLIT NO TE N'ANIRÀS...



TERMOGRAFIA D'UN MENTIDER / Termografía de un mentiroso
TERMOGRAFIA D'UN MENTIDER / Termografía de un mentiroso

 

 

 

 

 

Tots tenim nas de Pinotxo

----------------------

Todos tenemos nariz de Pinocho



FORMIGUES VOLADORES / Hormigas voladoras

La setmana passada (octubre de 2012) vaig comprovar personalment que hi havia una plaga de formigues voladores a Olocau (València) i a Vinaròs (Castelló).

 

Este fenomen es repetix any rere any per tot arreu i té una explicació molt senzilla: la creació de nous formiguers.


Un formiguer està format per una colònia de formigues que exercixen distintes tasques. D'entre totes elles, destaca la figura de la reina, que és l'única fèrtil (les obreres són femelles estèrils). Així doncs, en la rutina d'un formiguer la reina s'encarrega de posar ous per a obtindre noves obreres, però arribada la primavera posa uns ous distints que donen lloc a les famoses formigues voladores. Estes formigues, a més de volar, són fèrtils i poden ser tant mascles com femelles.


Finalitzant l'estiu, arriben les temperatures tardorenques, i després d'un període de pluja les formigues voladores abandonen el formiguer amb l'objectiu de fundar uns altres de nous. La majoria d'estes moren (la totalitat dels mascles), però les que aconseguixen realitzar el vol nupcial, busquen un lloc adequat per a iniciar un nou formiguer, deixen les seues ales i la història comença de nou...

I eixa és la raó que estos dies apareguen eixes plagues de formigues voladores. Com a curiositat afegida, s'ha de dir que antigament eren l'indicatiu per als agricultors per a saber quan la terra estava en el seu estat òptim d'humitat per a poder sembrar la llavor, d'on reben el nom de formigues de la sembra. Ja sabeu, saviesa popular.

 

---------------------

 

La semana pasada (octubre de 2012) pude comprobar personalmente que había una plaga de hormigas voladoras en Olocau (Valencia) y Vinaròs (Castellón).

 

Este fenómeno se repite año tras año por todas partes y tiene una explicación muy sencilla: la creación de nuevos hormigueros.

Un hormiguero está formado por una colonia de hormigas que desempeñan distintas labores. De entre todas ellas, destaca la figura de la reina, que es la única fértil (las obreras son hembras estériles). Así pues, en la rutina de un hormiguero la reina se encarga de poner huevos para obtener nuevas obreras, pero llegada la primavera pone unos huevos distintos que dan lugar a las famosas hormigas voladoras. Éstas hormigas, además de volar, son fértiles y pueden ser tanto machos como hembras.

Finalizando el verano, llegan las temperaturas otoñales, y tras un periodo de lluvia las hormigas voladoras abandonan el hormiguero con el objetivo de fundar otros nuevos. La mayoría de éstas mueren (la totalidad de los machos), pero las que consiguen realizar el vuelo nupcial, buscan un lugar adecuado para iniciar un nuevo hormiguero, dejan sus alas y la historia empieza de nuevo...

Y esa es la razón de que estos días aparezcan esas plagas de hormigas voladoras. Como curiosidad añadida, hay que decir que antiguamente eran el indicativo para los agricultores para saber cuando la tierra estaba en su estado óptimo de humedad para poder sembrar la simiente, de donde reciben el nombre de hormigas de la sementera. Ja sabéis, sabiduría popular.

 

FONT: http://elkarmacurioso.blogspot.com.es 


 

 

 

  El poblet italià de Viganella construeix un espill gegant per a què li arribe el Sol.

-----------------------
La aldea italiana de Viganella construye un espejo gigante para que le llegue el Sol.



 

 

 

 

 

 

És millor deixar encesa una bombeta o apagar-la?

----------------------

¿Es mejor dejar encendida una bombilla que apagarla?

 



 

 

 

Per primera vegada naixen més nadons de minories que de blancs als EUA.

---------------------- 

Por primera vez nacen más bebés de minorías que de blancos en EEUU.



 

 

 

L'insecte més gran del món mesura 56,6 centímetres.

------------------------- 

El insecto más grande del mundo mide 56,6 centímetros.